Ballı Somon ve Avokado Salatası

Ballı Somon ve Avokado Salatası
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

400 gram somon,

2 çorba kaşığı bal

1 tatlı kaşığı sıvıyağ,

6-7 dilim limon

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz , karabiber



Avokado Salatası İçin:

1 adet avokado

1/2 çay bardağı tanelenmiş nar

1 çay bardağı ceviz

8 dal maydanoz,

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber


YAPILIŞI

BIR tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın ve somonu önce derili kısmı altta kalacak şekilde 5 dakika pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirip 3-4 dakika daha pişirin ve kenara alın. Limon dilimlerini fırın kabının tabanına yayın. Bal, karabiber, limon suyu ve tuzu harmanlayıp somonun her yerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Avokado salatası için avokadoyu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tanelenmiş nar, ince kıyılmış maydanoz ve iri kıyılmış cevizle karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine gezdirin. Pişen somonu servis tabağına alıp salata ile servis yapın.

PÜF NOKTASI

Somon alırken derisi parlak ve etinin sıkı olmasına dikkat edin.
BİZE ULAŞIN