MALZEMELER
3 adet kuzu beyni
Yeteri kadar su
12 dal maydanoz
Yarım limon
Yarım göbek marul
1 adet küçük boy soğan
Tuz
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, kimyon
Beyinleri iyice yıkayın ve üst zarlarını temizledikten sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, 6 dal maydanoz, limon ve tuz ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve servis tabağına alıp soğutun. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Göbek marul ve kalan maydanozu ince kıyın. Soğanla karıştırıp salataya ekleyin Sos için, zeytinyağı, limon suyu, sirke, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Soğan ve limon dilimi ile süsleyerek servis yapın.