Sofra
Besleyici bir lezzet olan buğdayı bu tarifle ister ara öğünlerinizde ister ana yemeğin yanında tüketebilirsiniz. İşte tadı damağınızda kalacak buğday salatası tarifi...

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday

    Yeteri kadar su

    1 adet kırmızı soğan

    2 adet kırmızı biber

    5 adet kornişon turşu

    Yarım demet dereotu

    Yarım demet maydanoz

    Sos için:

    5 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet limonun suyu

    2 çorba kaşığı nar ekşisi

    Yeteri kadar tuz

Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, buğdayı karıştırma kabına alın. Üzerine küp doğranmış soğan, kırmızı biber, kornişon turşu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis tabağına alın.