Buğdaylı Salata

Buğdaylı Salata
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday

1'er adet kırmızı soğan ve sarı biber

2'şer adet kırmızı biber ve salatalık

2-3 adet sivri biber

10 adet kiraz domates

Bir kaç dal dereotu



Sosu için: Yarım çay bardağı zeytinyağı

3-4 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI

Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın ve geniş bir tabağa alın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi halka, sarı biberi jülyen, sivri biberi verev doğrayan. Kiraz domatesleri dörde bölün. Salatalığı ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Tüm sebzeleri buğdayın üzerine ilave edip, harmanlayın ve servis tabağına alın. Küçük bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN