Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Köfte için: 1 su bardağı ince bulgur
    250 gram kıyma, 1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta, 1 adet soğanın suyu
    Tuz, pul biber, kimyon

    Kızartmak için: Sıvı yağ

    Salata için: 1 adet göbek marul
    1 demet roka
    Yarım çay bardağı dilimlenmiş
    biberli zeytin, tuz
    10-12 adet kiraz domates

    Sos için: 1 çorba kaşığı silme hardal
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    1 diş rendelenmiş sarımsak
    2 çorba kaşığı balzamik sirke
    1 adet limonun suyu, tuz, karabiber
    Yarım çay kaşığı toz şeker

Öncelikle köfte için derin bir kapta bulgur, kıyma, yumurta, soğan suyu, un, tuz, pul biber ve kimyonu karıştırın. Köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misket köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.Yıkanmış göbek marul ve rokayı, sularının süzülmesi için 10 dakika süzgeçte bekletin. Elinizle iri parçalar halinde koparıp, servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dörde bölünmüş kiraz domates ve biberli zeytini üzerine gelişigüzel serpip, tuzunu ayarlayın. Sos için tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.