Çerkez Salatası

Çerkez Salatası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

2 su bardağı tavuk suyu

3 diş ezilmiş sarımsak

1 adet ıslatılıp sıkılmış ekmek içi

500 gram verev kesilip haşlanmış taze fasulye

2 adet jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış kırmızı biber

1 adet tavuk

1'er çay kaşığı pul biber ve karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

5 adet yarım ceviz içi

YAPILIŞI

Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarımsağı iyice karıştırın ve sos haline getirin. Tavuk etini, haşlanmış fasulyeyi (fasulyeden 1 su bardağı kadarını ayırın), tuz, karabiber, kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Bir kahve cezvesinde zeytinyağını kızdırıp pul biberi ekleyin. Yağ renk alınca, biberler kararmadan cezveyi ocaktan alın. Salatayı servis tabağına koyup düzeltin. Üzerini, ayırdığınız haşlanmış fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin. Biberli yağı salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN