Sofra
Cevizli taze fasulye salatası, fasulye, ceviz, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı ve limonun harmanlanmış aromalarıyla lezzet patlaması yaşatan bir salata…

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım kg. taze fasulye
    5-6 dal maydanoz
    1 küçük diş sarımsak
    Yarım limon suyu
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ
    Tuz
Fasulyelerin sap kısımları ayıklanır, 1,5-2 cm. boyunda doğranıp yıkanır. Bir tencerede su kaynatılıp fasulyeler haşlanır. Tencerede bekletilmez, hemen soğuk su dolu bir kaba alınır. Fasulyeler süzülmesi için süzgece alınır. Bu arada sos hazırlanır. İri dövülmüş ceviz, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan bu sos, fasulyelerin üzerine dökülüp servis edilir.