Cevizli Taze Fasulye Salatası

Cevizli Taze Fasulye Salatası
  • 4 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg. taze fasulye

5-6 dal maydanoz

1 küçük diş sarımsak

Yarım limon suyu

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI

Fasulyelerin sap kısımları ayıklanır, 1,5-2 cm. boyunda doğranıp yıkanır. Bir tencerede su kaynatılıp fasulyeler haşlanır. Tencerede bekletilmez, hemen soğuk su dolu bir kaba alınır. Fasulyeler süzülmesi için süzgece alınır. Bu arada sos hazırlanır. İri dövülmüş ceviz, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan bu sos, fasulyelerin üzerine dökülüp servis edilir.
BİZE ULAŞIN