Çiftlik Salatası

Çiftlik Salatası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4-5 adet yerelması

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet kırmızı pancar

3 adet kornişon turşu

1 adet bağdat hurması (arzuya göre)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limonun suyu

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Havucu yuvarlak dilimleyip, tuzlu ve sıcak suda 5 dakika haşlayalım. 1 Ardından küp doğranmış patatesi ve çubuk şeklinde dilimlenmiş yerelmalarını ekleyelim. Sebzeleri birbirine karıştırıp, yumuşayana dek haşlayalım. Sonrasında suyunu süzmek için tel süzgece alalım. Ayrı bir tencerede kırmızı pancarı haşlayalım ve küp doğrayalım. 2 Sebzeleri bir kaba aktarıp, üzerine dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Arzuya göre kabukları soyulmuş ve küp doğranmış bağdat hurmasını katalım. Salatanın üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 3 Salatanın boyanmaması için en son olarak, doğranmış pancarı ekleyip karıştıralım. Servis yapalım.
BİZE ULAŞIN