Çökertme Salatası

Çökertme Salatası
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg taze börülce

1 adet büyük boy domates

1 adet soğan

2'şer adet havuç ve patates

2 adet büyük boy pancar



Sosu için:

4 diş dövülmüş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı mayonez

Yarım çay bardağı sirke

Yarım çay bardağı limon suyu

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu, tuz



Süslemek için:

3-4 adet kiraz domates

4 adet nane yaprağı


YAPILIŞI

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Ardından soğanı tencereden alın. Domatesin kabuğunu soyun. Havuç ve patatesi bir tencerede, pancarı da başka bir tencerede haşlayın. Soğuyan havuç, patates ve pancarı rendeleyin. Sos için ayrı bir kabın içinde dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, mayonez, sirke, limon suyu ve tuzu karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ilave ederek karıştırın. Servis tabağına börülceleri ve rendelenmiş sebzeleri alın. Üzerine sosu gezdirip, kiraz domates ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN