Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı

Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç (iri boy)

Bir buçuk su bardağı su

2 adet soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1'er tatlı kaşığı biber salçası ve

domates salçası

2 adet havuç

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze soğan l Tuz



Sosu için: Yarım çay kaşığı kimyon, tuz

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen

1'er adet ekşi kırmızı ve yeşil elma


YAPILIŞI

Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar bekletin. Bir tencereye bir buçuk su bardağı suyu ve beklettiğiniz pirinci koyun. Pirinç suyunu çekene kadar haşlayın (pirinçler biraz diri kalmalı). Haşlanan pirinci bir kaseye alın. Küp doğranmış soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak soteleyin. Soğan sotelendiğinde domates ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez karıştırın ve ocaktan alın. Sonrasında soğanlı malzemeyi kasedeki pirincin üzerine ekleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek fazla ezmeden harmanlayın. Bir kasede kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu, fesleğeni ve tuzu çırpın. Bu karışımı hazırladığınız kısırın üzerine gezdirin.Elmaları ince dilimleyip
servis tabağına yerleştirin ve yanına kısırı koyup servis yapın.

PÜF NOKTASI

Aşçının notu: Kısırın sosuna koruk ekşisi veya elma sirkesi de katabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN