Enginar Salatası

Enginar Salatası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet bebek enginar

1 adet portakal

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

1 adet sap kereviz

250 gram Akdeniz yeşilliği

50 gram parmesan peyniri

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Ayıklanmış enginarları yıkadıktan sonra kağıt havlu ile suyunu alın. Portakalı sıkıp, suyunu çıkarın ve bir kaseye alın. İri doğradığınız enginarları katıp, 15 dakika marine edin. Sos için ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosla portakal suyundaki enginarları harmanlayıp 15 dakika bekletin. İçine iri doğranmış kereviz sapını ilave edin. Servis kabına yıkanmış ve süzülmüş Akdeniz yeşilliğini yerleştirin. Üzerine enginarlı karışımı boşaltın. En üste de jülyen doğranmış parmesan peynirini serptikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN