Enginar Salatası

Enginar Salatası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet enginar

1 adet soğan

1 adet limonun suyu

Tuz

2 su bardağı yasemin pirinci

2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı su

1 adet kesme şeker

4 adet ince dilimlenmiş mantar

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze soğan

4-5 yaprak ince kıyılmış fesleğen

1'er adet kırmızı ve sarı biber

1 çay bardağı haşlanmış bezelye



Süslemek için:

4 adet kiraz domates


YAPILIŞI

Ayıklanmış enginarları soğan, yarım limonun suyu, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta 2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika ıslatın. Suyunu süzdükten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve kesme şeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın. İçine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu, taze soğan, fesleğen, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, bezelye katın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın. Üzerini kiraz domatesle süsleyerek
soğuk servis yapın.
BİZE ULAŞIN