Sofra

EBRU OMURCALI

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet göbek marul
    1 demet nane

    Falafel için:
    1 su bardağı nohut
    Yarım demet maydanoz
    1 adet sivri biber
    5 dal taze soğan
    3-4 dal taze kişniş
    7 diş sarmısak
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kimyon
    2 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ Tahin
    Sos için:1 su bardağı tahin
    2 adet limonun suyu
    5 diş sarmısak
    Bir buçuk tatlı kaşığı kimyon
    Tuz, karabiber

    Üzeri için: Yarım nar

Nohudu bir gün önceden soğuk suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, blenderden geçirin. Üzerine kıyılmış maydanoz, sivri biber, taze soğan ve kişniş ilave edip, yeniden blenderden geçirin. Geniş bir kaba alıp, kıyılmış sarmısak, kabartma tozu, toz kişniş, kimyon, un, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Çok kuru olursa azar azar suilave edip yoğurmaya devam edin. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kızgın sıvıyağda altın rengi alana dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tahin sos için tüm sos malzemesini çırpın. Çok koyu olursa nohudun haşlama suyundan azar azar ekleyin. Kıyılmış marul ve naneyi harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine falafelleri yerleştirip, nar serpiştirin. Sos gezdirip servis yapın.