Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram bayat ekmek (köy
    ekmeği kullandım)+ zeytinyağı
    500 gram haşlanmış kuru fasulye
    Bir avuç mini turp
    500 gram körpe ıspanak

    Sosu için: 1 kahve fincanı sirke
    1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
    4-5 diş sarımsak
    Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle bayat ekmekleri kızartın. Ben ekmekleri küp doğrayıp, tavada biraz zeytinyağı ilavesi ile kızarttım. Daha sonra derin bir kaseye aktarın ekmekleri, üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Körpe ıspanakları ve turpları ilave edin. Sosu ayrı bir yerde karıştırıp, üzerine dökün. İyice harmanlayın. Arzu edilirse üzerine rendelenmiş peynir ilave edin. 10-15 dakika kadar dinlensin, hemen servis yapmayın salatanızı.