Fasulyeli, Ispanaklı, Turplu Ekmek Salatası

Fasulyeli, Ispanaklı, Turplu Ekmek Salatası
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram bayat ekmek (köy

ekmeği kullandım)+ zeytinyağı

500 gram haşlanmış kuru fasulye

Bir avuç mini turp

500 gram körpe ıspanak



Sosu için: 1 kahve fincanı sirke

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

4-5 diş sarımsak

Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle bayat ekmekleri kızartın. Ben ekmekleri küp doğrayıp, tavada biraz zeytinyağı ilavesi ile kızarttım. Daha sonra derin bir kaseye aktarın ekmekleri, üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Körpe ıspanakları ve turpları ilave edin. Sosu ayrı bir yerde karıştırıp, üzerine dökün. İyice harmanlayın. Arzu edilirse üzerine rendelenmiş peynir ilave edin. 10-15 dakika kadar dinlensin, hemen servis yapmayın salatanızı.
BİZE ULAŞIN