Güney kısırı tarifi...

Çayınızın yanına eşlik edecek, tadı damağınızda kalacak bir tarif ister misiniz? İşte Güney Kısırı tarifi...
Güney kısırı tarifi...
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur



2 adet büyük boy domates



3 adet sivri biber



2 diş sarmısak



1 adet büyük boy soğan



Yarım su bardağı zeytinyağı



2 çorba kaşığı ketçap



1 çorba kaşığı biber salçası



Yarım demet maydanoz



1 su bardağı dövülmüş ceviz



Tuz, kimyon, pulbiber


YAPILIŞI

Bulguru derin bir kaba alın. Doğranmış domates, sivri biber ve sarmısağı robottan geçirip, su haline getirerek bulgura ekleyin. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağı, ketçap, salça, tuz, kimyon ve pulbiber ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, yarım saat bekletin. Yoğurup, elle sıkılacak kıvama geldiği zaman kıyılmış maydanoz ve cevizi katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra harçtan parçalar koparıp, elinizle sıkarak şekil verin.

Aşçının notu:

Kısırı arzunuza göre nar ekşisi veya limonla tatlandırabilirsiniz

BİZE ULAŞIN