Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    1 su bardağı pirinç
    250 gram taze fasulye
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet kırmızı biber
    1 çay bardağı konserve mısır
    Tuz

    Üzerine: 1 çorba kaşığı toz hindistancevizi
    5-6 dilim hindistancevizi,
    nane yaprağı
Pirinci yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Ayıklanmış ve verev doğranmış taze fasulyeyi 10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra zeytinyağında hafif kavurun. Üzerine jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış pirinç, mısır ve hindistancevizini katın. Tuzunu ayarlayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi serpin. Dilim hindistancevizi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın