Izgara Ton Balığı Salatası

Izgara Ton Balığı Salatası
  • 1 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

50 gram ton balığı

100 gram kırmızı pancar

Yarımşar minik havuç ve kabak

1 adet taze soğan

Bir miktar taze kekik

1 diş sarımsak

1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Çeyrek limon

Tane karabiber

Bir tutam tuz

Bir miktar kırmızı soğan

2 adet siyah kiraz domates

YAPILIŞI

Taze soğan ve kekiği incecik kıyın. Havuç, kabak ve pancarı küçük doğrayın. Sarımsakla birlikte zeytinyağında sote edip baharatları ekleyin. İstediğiniz ebattaki kalıplara malzemeyi bastırın. Karabiber, tuz ve limon ile marine edilen ton balığını ızgarada pişirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirin. Üzerine kırmızı soğan koyup, ton balığını yerleştirin. Kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN