Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 adet soğan
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    3 adet taze soğan
    5 dal maydanoz
    1 adet büyük boy domates
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pul biber
    3 çorba kaşığı kuru nane
    tuz

Bulguru tencereye alın, üzerini geçecek kadar kaynar suyla ıslatıp kapağı kapalı olarak bekletin. Küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Pembeleşince salçayı ilave edip 1 dakika daha kavurun. Suyunu çeken bulgurun üzerine ekleyip karıştırın. Doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, domates ve nar ekşisini ilave edin. Baharatları katıp karıştırın. Arzunuza göre süsleyerek servis yapın.