Kızarmış Yufka Tabağında Köfteli Salata

Kızarmış Yufka Tabağında Köfteli Salata
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet yufka

300 gram Akdeniz yeşilliği



Köfte için:

500 gram köftelik kıyma

1 adet soğan

2 dilim ekmek içi

5-6 dal maydanoz

Tuz, kimyon, kekik, karabiber



Kızartmak için: Sıvı yağ



Ceviz sosu için:

1 su bardağı ceviz

2 diş dövülmüş sarımsak

5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı sirke

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı su

Tuz, kimyon, pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle yufkaları ortadan ikiye katlayın. Daha sonra bir kez daha ikiye katlayın. Elinizle sıkarak tabak şekli verin ve iki çelik kepçe arasında tutarak kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın ve fazla yağını alın. Köfte için kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine soğanı rendeleyin. Elle ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, kekik ve karabiber ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük köfteler hazırlayın ve yufkayı kızarttığınız yağda kızartın. Kızarmış yufka çanaklarının içine önce yıkanmış yeşilliği, daha sonra köfteleri pay edin. Ceviz sosu için dövülmüş ceviz, sarımsak, zeytinyağı, sirke, limon suyu, su, tuz, kimyon ve pul biberi derin bir kapta çırpın. Köftelerin üzerine gezdirip, servis yapın.
BİZE ULAŞIN