Sofra

EBRU OMURCALI

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 dilim pastırma
    2 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet marul
    1 demet roka
    Yarım demet dereotu
    8 dal taze soğan
    1 su bardağı su
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı sirke

    Sos için:

    3 çorba kaşığı sirke
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı hardal
    Yeteri kadar tuz

    Üzeri için:

    Kıyılmış kurutulmuş kırmızı biber

Küp doğranmış pastırma ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. İrice doğranmış marul, roka, kıyılmış dereotu ve taze soğanı harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine pastırmalı sarmısağı serpiştirin. Sos için tüm sos malzemesin çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Pastırmayı sotelediğiniz tavaya su ve sirke ekleyip kaynatın. Üzerine yumurtayı kırıp, beyazlaşana dek pişirin. Yumurtayı salatanın üzerine alın. Kıyılmış kurutulmuş biber serpip servis yapın.