Pastırmalı Lyon Salata

Pastırmalı Lyon Salata
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 dilim pastırma
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet marul
1 demet roka
Yarım demet dereotu
8 dal taze soğan
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke

Sos için:

3 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Yeteri kadar tuz

Üzeri için:

Kıyılmış kurutulmuş kırmızı biber

YAPILIŞI

Küp doğranmış pastırma ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. İrice doğranmış marul, roka, kıyılmış dereotu ve taze soğanı harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine pastırmalı sarmısağı serpiştirin. Sos için tüm sos malzemesin çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Pastırmayı sotelediğiniz tavaya su ve sirke ekleyip kaynatın. Üzerine yumurtayı kırıp, beyazlaşana dek pişirin. Yumurtayı salatanın üzerine alın. Kıyılmış kurutulmuş biber serpip servis yapın.

BİZE ULAŞIN