Pincurlu Kısır

Pincurlu Kısır
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı kaynar su

2 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızıbiber

3 çay kaşığı reyhan

1 çorba kaşığı pincur (Közlenmiş Biber Salatası)

3 çorba kaşığı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze soğan

YAPILIŞI

Önce bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, kapak kapatın. 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Pincur'u ekleyip yoğurmaya devam edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini katın. En son yeşillikleri ilave edip, karıştırın.

PÜF NOKTASI

Kısır, tuz ve salçasını pincurdan alacağı için, fazladan ilave yapmanıza gerek yok.
BİZE ULAŞIN