MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
100 gram biberli yeşil zeytin
100 gram salam
3-4 adet kornişon turşusu
Yarım su bardağı mısır
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Ayıklanıp yıkanmış pirinci, 3 su bardağı su ve bir çorba kaşığı zeytinyağında suyunu çekene kadar haşlayın. Piştikten sonra derin bir kaseye alın. Geri kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. Domatesi küp doğrayın. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. Biberli yeşil zeytinleri halka, salam ve turşuyu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Doğradığınız malzemeleri, mısır, sirke, tuz ve karabiberi pirince ilave edip hepsini harmanlayın ve servis yapın.