Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram taze fasulye (çalı veya ayşekadın)
    1 çorba kaşığı balzamik sirke
    2 adet kabak
    1 adet kereviz
    4-5 adet yerelması
    8-10 adet mantar
    1 demet roka
    1 adet salatalık
    2 adet havuç
    1 çay kaşığı tuz

    Sos için: Yarım limonun suyu
    Yarım çorba kaşığı elma sirkesi
    2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı kuru fesleğen

    Süslemek için:
    Yarım su bardağı haşlanmış mısır
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze fasulyeyi bütün olarak, tuz ve balzamik sirke kattığınız kaynar suda 10 dakika haşlayın. Tencereden aldıktan hemen sonra soğuk suyla şoklayın ve kurulayarak verev şeklinde kesin. Kabakları da aynı suda 5 dakika haşlayıp çıkartın. Soğuk suyla şoklayıp suyunu sıkın ve kurulayıp doğrayın. Kereviz ve yerelmalarına da aynı işlemleri uygulayarak dilediğiniz şekilde kesin. Mantar ve rokayı iri şekilde doğrayın. Salatalığı, kabuğunu temizlemeden ince dilimleyin. Havuçları arzuya göre dilimleyin veya rendeleyin. Hazırladığınız bu malzemeleri salata kasesinde harmanlayın. Sosu hazırlamak için limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, minik doğradığınız sarımsağı, tuzu, pul biberi, fesleğeni bir kasede karıştırarak salataya ekleyin. Üzerini mısır ve kaşar peyniri ile süsleyerek servis yapın.