Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet kırmızı biber
    1 su bardağı arpa şehriye
    2 adet haşlanmış tavuk budu
    8 adet mantar
    5 dal taze soğan
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Yarım su bardağı mısır
    10 dal maydanoz
    5 dal dereotu
    Yeteri kadar su

    Sosu için:
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım limonun suyu
    Tuz
    Karabiber

Kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip limon suyu eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alın ve arzunuza göre doğrayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Bir tencereye 5 su bardağı su ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Üzerine şehriyeyi ilave edip, yumuşayana dek pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine doğranmış kırmızı biber, mantar, tavuk, kıyılmış taze soğan, mısır, maydanoz ve dereotu ekleyip harmanlayın. Sosu için zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.