Semizotlu kinoa salatası

Salata akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti. Renkli görüntüsüyle görsel şölen sunan salatalar hafifliğinden dolayı çok tercih ediliyor. İşte eşsiz lezzetiyle semizotlu kinoa salatası…
Semizotlu kinoa salatası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Doğum Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Piknik, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 demet semizotu



Yarım su bardağı kinoa



Yeteri kadar su



1'er adet pancar ve kabak



1 çorba kaşığı zeytinyağı



2 çorba kaşığı mercimek



1 çorba kaşığı kuru üzüm



3 çorba kaşığı keçi peyniri



Sosu için:



2 çorba kaşığı zeytinyağı



1 çorba kaşığı mayonez



1 tatlı kaşığı hardal



Yarım limonun suyu, tuz


YAPILIŞI

Kinoayı bir buçuk su bardağı kaynar suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bir tencereye bir buçuk su bardağı kaynar su koyun ve kinoayı ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pancarı yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve küp şeklinde doğrayın. Halka dilimlediğiniz kabağı zeytinyağında hafif soteleyin. Mercimeği kaynar suda diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Kinoayı servis kabına alıp içine semizotu yaprakları, pancar, kabak, mercimek, kuruüzüm ve keçi peynirini katıp harmanlayın. Sos için zeytinyağı, mayonez, hardal, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.

SON DAKİKA