Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    18 dilim somon füme
    1 bağ roka
    1 bağ su teresi
    1 adet kıvırcık marul
    1 tutam ıspanak yaprağı
    1 adet lollo rosso
    1 bağ yeşil soğan
    1 baş kırmızı soğan
    1 tutam kapari çiçeği
    Yarım bağ dereotu
    Yarım bağ taze fesleğen
    1 küçük kavanoz kuşkonmaz

    Tuna sos için:
    1 küçük kutu ton balığı
    1 kaşık mayonez
    Yarım çay bardağı limon sirkesi
    Yarım çay bardağı taze krema
    1-2 damla acı sos (isteğe göre)
    2 diş sarımsak
    1 su bardağı su
    1/2 bağ ince kıyılmış dereotu
    Tuz

Salata için tüm yeşillikleri bol suda yıkayın ve süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. ‹ri parçalara ayırarak servis tabağına alın. Kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. İri parçalar halinde kesilmiş somon füme, kuşkonmaz, halka doğranmış kırmızı soğan ve kapari çiçeğini yeşilliklerin üzerine serpiştirin. Tuna sos için ton balığı, sarımsak, 1 su bardağı suyu cam bir kaba alarak mikserleyin. Ayrı bir kapta mayonezi, çırpma teliyle karıştırın. Mikserlediğiniz karışımı mayoneze yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Limon sirkesi, krema ve tuz ekleyin. Kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak acı sos ilave ederek tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine istediğiniz kadar döküp servis yapın.