Süt Kuzucu Kapama

Süt Kuzucu Kapama
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg süt kuzusu (koltuk altından veya böbrek yatağından yumurta iriliğinde doğranmış)

İki demet dereotu

1 adet soğan

İki demet taze soğan

1 kahve fincanı su

Tuz

YAPILIŞI

Etleri iyice yıkayıp süzün. Yıkanıp doğranmış taze soğan, dörde bölünmüş kuru soğan ve ince kıyılmış dereotu ile etleri tencereye alın. Üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayana kadar 1-1.5 saat hafif ateşte pişirin. Pişen eti servis tabağına alın.
BİZE ULAŞIN