Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy karnabahar
    3 adet orta boy havuç
    1 demet taze soğan
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı tahin
    5-6 dal dereotu l 3 diş sarımsak
    1 adet limonun suyu
    4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Tuz
Kanabaharı çiçeklerine ayırın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayın. Havuçları soyup haşlayın. Karnabaharı servis tabağına alın. Üzerine halka doğranmış havuçları ilave edin. Taze soğanı temizleyin. İrice doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin ve karnabaharın üzerine gezdirin. Tahin,
kalan sıvıyağ, ince kıyılmış dereotu, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Kavrulmuş dolmalık fıstık serperek servis yapın