Tavuklu Kereviz Salatası

Tavuklu Kereviz Salatası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

300 gram tavuk göğüs eti

3 adet kereviz

7 çorba kaşığı limon suyu

4 adet çekirdeksiz portakal

1 adet ekşi elma

3 adet kerevizin yeşil yaprakları

Yarım demet nane

1 çay bardağı ceviz içi

3 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü haşlayıp soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin. Kerevizleri soyup rendeleyin ve 3 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın. Portakalların kabuklarını ve beyaz kısımlarını soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Elmayı kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın. Kararmasını önlemek için 2 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın. Kereviz yapraklarını ve naneleri ince ince kıyarak irice dövdüğünüz cevizlere karıştırın. Tavuk, rendelenmiş kereviz, elma, portakal, kereviz yaprakları, nane ve cevizi birlikte harmanlayın. Yumurta sarılarını, kalan limon suyunu, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırıp mayonez kıvamına gelince salatanın üzerine gezdirin.
BİZE ULAŞIN