Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram karides
    4 su bardağı su, tuz
    Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
    3 adet piyazlık doğranmış arpacık soğan
    1 adet kabuğu soyulmuş limon
    1 diş rendelenmiş sarımsak
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Balık sosu: 1'er tatlı kaşığı ançuez ve soya sosu
    1 çorba kaşığı mayonez
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay kaşığı karabiber

    Süslemek için: Akdeniz yeşilliği
    Kiraz domates

Karidesi, tuz eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Diğer tarafta bir kasede taze soğan, arpacık soğan, küp doğranmış limon, sarımsak, pul biber ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışıma karidesleri ekleyin. Balık sosu için ançuez, soya sosu, mayonez, limon suyu ve karabiberi karıştırın. Servis tabağının içine birkaç dal Akdeniz yeşilliği koyup karides salatasını üzerine yayın. Balık sosunu üzerine gezdirip, tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Kiraz domatesle süsleyip servis yapın.