Taze Baharatlı Izgara Mevsim Sebzeleri

Taze Baharatlı Izgara Mevsim Sebzeleri
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım demet roka

4 adet mantar

4 adet sivri biber

8 adet kurutulmuş domates

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 dal biberiye

2 dal dağ kekiği

1 dal fesleğen

Dilediğiniz kadar parmesan peyniri



Üzeri için:

3 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI

Mantarları yıkayıp köklerini çıkartın. Yapışmaz yüzeyli tavada kekik ile soteleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Sivri biberleri ızgarada pişirin. Daha sonra zeytinyağı, fesleğen, dağ kekiği ve biberiye ile marine edilin. Kurutulmuş domatesleri sıcak suyun içinde bekleterek yumuşatın. Onları da biberlerle birlikte marine edin. Servis tabağına önce rokaları dizin. Üzerine mantar, biber ve kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Parmesan peyniri ile servis yapın.
BİZE ULAŞIN