Ton Balıklı İspanyol Salatası

Ton Balıklı İspanyol Salatası
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • İspanyol Mutfağı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

300 gram ton balığı fileto

4 adet patates

4-5 adet yumurta

9-10 adet minik domates

1 adet marul

12 adet enginar yaprağı

20 adet siyah zeytin

250 gram kuşkonmaz

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Ton balığının filetosunu 4 parçaya bölüp, ızgarada pişirin. Yumurtaları ve patatesleri haşlayıp dört parçaya dilimleyin. Domatesleri ikiye kesin. Marulu yıkayın. Servis tabağına kızarmış balık, yumurta, patates, domates, haşlanmış kuşkonmaz, zeytin ve enginar yaprağını yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber karışımından oluşan sosu gezdirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN