Yerelması Salatası

Yerelması Salatası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg yerelması

2 çorba kaşığı sıvıyağ

15 adet arpacık soğan

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy patates

2 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı un

1 adet limonun suyu

1 adet büyük levrek

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp üzerine soğanları ekleyin ve 2-3 dakika sote etin. Doğranmış havucu ve yerelmalarını ilave edip 5 dakika birlikte sote edin. Patates ve sivri biberri de ekleyin. Tuz, karabiber ve limon suyunu katıp pişmeye bırakın. Birkaç dakika sonra, içine un serptiğiniz büyük boy bir pişirme
torbasına sebzeli harcın yarısını koyun. Poşeti fırın tepsisine yerleştirin. Ayıklanmış levreği içine koyup kalan malzemeyi üzerine ekleyin. Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakikan pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
SON DAKİKA