Yufka Çanağında Mevsim Salatası

Yufka Çanağında Mevsim Salatası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yufka çanağı için: 1 adet yufka

20 gram tereyağı



Salata için: 2-3 çiçek brokoli

2-3 adet kiraz domates

3 yaprak marul

4-5 dal roka

Yarım nar

2 çorba kaşığı tane mısır

Yarım havuç

1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana



Sos için: 2 çorba kaşığı hardal

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı nar suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI

Yufka çanağı için, ısıya dayanıklı orta büyüklükte bir kaseyi ters çevirin. Dış yüzeyini tereyağı ile iyice yağlayın. Üzerine yufkayı yapıştırın. Kenarlarını kesip, az tereyağı sürün ve yeniden üzerine yapıştırın. Kaseyi fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufka pembeleşene dek pişirin. Salata için brokoliyi sıcak suda 2-3 saniye dinlendirip, soğuk sudan geçirin. Havucu meyve soyacağı ile dilimleyin. Tüm salata malzemesini yufka çanağına yerleştirin. Sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Şekil vermek için küçük kaseler kullanarak 4 adet yufka çanağı da elde edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN