MALZEMELER
Yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
1 adet piyazlık doğranmış kırmızı soğan
2 çorba kaşığı kapari
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
6 dal maydanoz
Sosu için: ● Yarım çay bardağı zeytinyağı ● Yarım limonun suyu ● Tuz, pul biber
Zeytinin fazla tuzunu almak için ılık suda 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 1-2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Aşurelik buğdayı üzerini geçecek kadar suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine, zeytin ve kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Sos için zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve pul biberini ayarlayın. Salatanın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra servis yapın.