Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    2 kg kereviz,
    2 adet armut
    6 adet mandalina,
    Yeteri kadar su
    1 adet limonun suyu
    3 adet kerevizin yeşil sapları
    1 adet büyük boy soğan
    1 su bardağı zeytinyağı
    4 diş sarımsak
    1 çay kasığı siyah hardal tohumu
    Bir buçuk çorba kasığı bal,
    tuz

    Süslemek için:
    4-5 dal maydanoz

1KEREVZLER soyun ve dilimleyin.Kararmalarını önlemek için limonlusuya koyun. 3 adet kerevizin yesil saplarını 1 cm uzunlugunda kıyın. Soganıince halka seklinde dograyın.

2 Kerevizi limonlu sudan alıp tencereyeyerlestirin. Üzerine kereviz sapı,sogan, 2 adet mandalinanın suyu, ezilmissarmısak ve zeytinyagının yarısınıekleyin. 10 dakika soteleyin. Kalan 4 adet mandalinayı kabuklarıyla birliktedilimleyin ve tencereye ekleyin. Kalanzeytinyagı, bal, hardal tohumu ve 1 subardagı sıcak suyu üzerine gezdirin.Tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapagınıkapatın ve kısık ateste pismeye bırakın.

3 Kerevizler yumusayınca dilimlenmisarmudu üzerine ekleyin. Armut vekereviz yumusayana dek pisirin. Soguduktansonra maydanozla süsleyerekservis yapın.