Bulgurlu Otlu Kabak

Bulgurlu Otlu Kabak
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kesmeşeker
2 çorba kaşığı bulgur
Yeteri kadar su
3 dal taze nane
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
Yarım tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

YEMEKLİK doğranmış soğan ve zeytinyağını tencereye alıp, soteleyin. Rendelenmiş domates ve kesmeşeker ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Kabakları yıkayıp kabuğuyla birlikte 4'e bölün ve kuşbaşı doğrayın. Kabak, bulgur ve tuzu tencereye ekleyin. Malzemelerin hizasına gelecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış nane, maydanoz ve dereotu ekleyin. Kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN