Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram ıspanak kökü
    1 çay bardağı köftelik bulgur
    1 çay bardağı sıcak su
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet halka doğranmış soğan
    4 diş dövülmüş sarmısak
    6 adet büyük boy mantar
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    Tuz, karabiber, pulbiber
BULGURU çukur bir kapta sıcak suyla ıslatıp kabartın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları kavurup kenara alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp soğan, sarmısak, tuz, karabiber ve pulbiberi 4-5 dakika kavurun. Üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Karışıma salçayı ilave edip bir iki çevirin. Daha sonra üzerine bulgur ve nohutu ekleyip karıştırın. Fıstıkları katıp servis yapın.