Domatesli Patlıcan Ruloları Tarifi

Domatesli Patlıcan Rulo Nasıl Yapılır? Yazın en lezzetli sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz, domatesli patlıcan rulosu tarifi...
Domatesli Patlıcan Ruloları Tarifi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 adet domates



3 adet patlıcan (dar ve uzun



olanlarını tercih edin)



10 adet siyah zeytin



1 adet soğan



2 diş sarmısak



2 çorba kaşığı zeytinyağı



2-3 dal fesleğen



1 çay kaşığı tozşeker



1 çay kaşığı pulbiber



1 çay bardağı küp doğranmış



beyaz peynir, tuz, karabiber



Kızartmak için:



Zeytinyağı


YAPILIŞI

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan alıp kuruladıktan sonra zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytin, soğan ve sarmısağı ince kıyın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarmısağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış 1 adet domates ekleyin. Birkaç dakika kavurup, zeytin ve karabiber katın. Bir-iki çevirip kıyılmış fesleğen ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Bir dilim kızarmış patlıcanın uç kısmına bir tatlı kaşığı harç koyup, rulo şeklinde sarın. Uç kısmı altta kalacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabına yan yana dizin. Kalan domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tavaya alıp üzerine kalan zeytinyağı, tozşeker, pulbiber, tuz ve karabiber katın. Birkaç dakika soteledikten sonra ocaktan alın. Beyaz peyniri katıp karıştırın ve harcı, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip, servis yapın.

BİZE ULAŞIN