Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuzu incik

    2 çorba kaşığı tereyağı

    1 adet soğan

    1 su bardağı yoğurt

    2 adet yumurta

    1 su bardağı un

    1'er çay kaşığı tuz ve pulbiber

    1 tutam karabiber 2 çay bardağı sıcak su

Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ilave edip 1-2 kez çevirin ve suyu katın. Et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra kemiklerinden ayırıp iri parçalar halinde didikleyin. Tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kaba alıp, topak kalmayana dek birlikte iyice çırpın. Etin haşlama suyunu üzerine ekleyip yeniden karıştırın. Daha sonra fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.