Sofra Tarifi
MALZEMELER
1 kg ışkın
3 adet Amasya elması
2-3 kahve fincanı tozşeker
YAPILIŞI
IŞKINLARIN dış liflerini soyarak çıkarın. İkişer parmak uzunluğunda kesin. Elmaları küp şeklinde doğrayıp
tencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyin. Üzerini aşmayacak kadar su ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Işkın: Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek dağlarında yetişen “ışkın”, diğer adlarıyla “rıbes” ve “dağ muzu”, havaların ısınmasıyla birlikte yüzünü gösterir. Özellikle salatalara çok yakışan ışkın, ekşimsi tadıyla, tatlı tuzlu pek çok yemeğe malzeme olabilir.