Enginar Dolması

Enginar Dolması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet küçük boy ayıklanmamış enginar,



1 adet limon



Yeteri kadar su



2 çorba kaşığı tereyağı



1 adet soğan



350 gram dana ve kuzu karışık



kıyma, 1 adet sivri biber



3 adet domates, 2 diş sarmısak



Yarım demet maydanoz



Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Enginarları sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kararmalarını önlemek için limon suyu sürün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren 3 parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü bıçakla kesip alın. Mor yaprakları elinizle koparın. Bu bölüme de limon suyu sürün. Bir tencereye alıp üzerine yarım limon suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Sudan alın ve bir fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanın rengi dönünce kıymayı ekleyip, 5 dakika kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Hazırladığınız harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.

BİZE ULAŞIN