Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 su bardağı yeşil erik
    3 adet soğan
    Yarım demet taze nane
    250 gram taze asma yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 adet kesmeşeker
    1 adet limon suyu
    Tuz, karabiber
BUĞDAYI akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Naneyi temizleyip kıyın. Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin. Dört- beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin. Yaprakları haşlayıp süzün. Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.