MALZEMELER
Yarım kg yağsız kuşbaşı kuzu eti
20 adet enginar kalbi
3 çorba kaşığı tereyağı
20 adet ince kıyılmış mantar
1 adet orta boy soğan
2 adet ince kıyılmış sivri biber
2 çorba kaşığı krema
2 adet orta boy domates
250 gram ıspanak 1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavaya aldığınız 2 çorba kaşığı tereyağında mantar, ince kıyılmış soğan, sivri biber ve ortadan ikiye böldüğünüz enginar kalbini soteleyin. Kremayı ilave edin ve karıştırın. Diğer tarafta eti küp doğranmış domatesle birlikte bir tavaya alın. Kendi suyunda karıştırarak pişirin ve enginar kalpli karışımın içine ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve ıspanağı bu yağda soteleyin. Un ve sütü ilave edip, ıspanak püre kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine ıspanak püresini yerleştirin. Üzerine etli enginar karışımını alın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.