6 adet enginar
1 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
5 adet kesmeşeker
1 adet soğan
Fava için
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg kabukları soyulmuş iç bakla
2 adet kesmeşeker
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine: 1 tatlı kaşığı portakalın rendelenmiş kabuğu
UN, limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, kesme şeker ve tuzu karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirip unlu sosu üzerlerine gezdirin. Soğanın kabuklarını temizleyip ikiye bölün ve tencereye ilave edin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Fava için kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Bakla, kesme şeker, tuz ve su ilave edip, bakla yumuşayana dek pişirin. Varsa fazla suyunu süzüp blenderden geçirin. Enginarların üzerlerine pay edin ve portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.