Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet enginar
    1 çorba kaşığı un
    Yarım limonun suyu
    1 adet portakalın suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Tuz
    5 adet kesmeşeker​
    1 adet soğan

    Fava için
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım kg kabukları soyulmuş iç bakla
    2 adet kesmeşeker
    Yarım su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzerine: 1 tatlı kaşığı portakalın rendelenmiş kabuğu

UN, limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, kesme şeker ve tuzu karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirip unlu sosu üzerlerine gezdirin. Soğanın kabuklarını temizleyip ikiye bölün ve tencereye ilave edin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Fava için kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Bakla, kesme şeker, tuz ve su ilave edip, bakla yumuşayana dek pişirin. Varsa fazla suyunu süzüp blenderden geçirin. Enginarların üzerlerine pay edin ve portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.