Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg malta eriği (yenidünya)
    4 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
    2 çorba kaşığı sıcak su
    1 adet limonun suyu

    Kreması için:
    1 adet vanilya çubuğu
    2 su bardağı süt, 50 gram un
    140 gram tozşeker
    2 adet yumurta

    Süslemek için:
    1 su bardağı ceviz
    4 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı tereyağı

Akçaağaç şurubunu bir kaseye alıp sıcak su ile karıştırın, limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Malta eriklerini yıkayıp kuruttuktan sonra sapları üstünde kalacak şekilde ortadan düzgünce ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Malta eriklerini şuruplu karışıma batırıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri renk alana dek yaklaşık 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın Kreması için vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin. Sütü sos tenceresine koyun, vanilya çubuklarındaki tohumları bıçağın tersi ile sıyırıp süte karıştırın. Vanilya çubuklarını da içine atın. Sütü kaynatmadan ısıtın ve vanilya çubuklarını içinden alın. Un ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları mikser ile çırpıp, unlu toz şekeri üzerine ilave edin ve karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Yumurtalı karışıma kaşık kaşık vanilyalı sütü ilave edip karıştırın. Sütün yarısını ekledikten sonra, bu karışımı kalan sıcak süte ilave edip karıştırın. Sos tenceresini tekrar ocağa oturtun. Kısık ateşte karıştırarak kremanın kıvamını koyulaştırın ve soğumaya bırakın. Süslemek için ceviz ve toz şekeri geniş bir tavaya alıp ocağa oturtun. Tereyağı ekleyin ve karamelize olana dek karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine dökün ve soğuduktan sonra kırın. Malta eriklerini servis tabağına alın. İçlerini krema ile doldurup, ceviz kıtırları ile birlikte servis yapın