Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    4 adet orta boy patates

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 çay bardağı haşlanmış bezelye

    Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    7-8 dal ince kıyılmış dereotu

    Tuz, karabiber, pulbiber

     

Patatesleri haşlayın ve suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyun ve dış kısmına bir fırça ile sıvıyağ sürün. İçlerine tuz ve karabiber serpin. Diğer taraftan bir kasede haşlanmış bezelye, kaşar peyniri, dereotu ve pulbiberi karıştırın. Patateslerin içine bu harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.