Sofra

AYŞE ÜNAL

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet patates
    1 adet soğan
    1 su bardağı sıvıyağ
    250 gram kıyma
    3 adet sivri biber
    3 adet domates
    3 dal maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı
    karabiber
    Yeteri kadar tuz
    Servis için:
    Kıyılmış maydanoz
    Patates kızartması
KÜP doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kıyılmış biber, doğranmış domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patateslerin kabuklarını temizleyip, enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyup, yıkayın. İyice kurulayıp, kalan sıvıyağda hafifçe kızartın. Pişirme kabına yerleştirip, içlerini kıymalı harçla doldurun. Ayrı bir yerde salçayı su ile açıp, patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Maydanoz ve patates kızartması ile süsleyip servis yapın.