Güveçte Akdeniz Usulü Soslu Patlıcan

Güveçte Akdeniz Usulü Soslu Patlıcan
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 adet kemer patlıcan
2 adet domates,
5 adet mantar
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Bir tutam tozşeker
Tuz, karabiber, kimyon
5 dilim hellim peyniri
Kızartmak için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI

PATLICANLARI alacalı soyup kuşbaşından biraz daha küçük doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kızgın yağda kızartıp kenara alın. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sivri biber ve mantarları temizleyip çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp sivri biber, mantar ve sarmısak ekleyin. Yarı yarıya yumuşayınca domates ve salça katın. Tozşeker, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip ocaktan alın. Hellim peynirini ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Kızarmış patlıcanları güveçlere pay edin. Üzerine birer dilim hellim peyniri koyun. Domates sosu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
SON DAKİKA