Havuçlu Isırgan Otu

Havuçlu Isırgan Otu
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg ısırgan otu
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tane karabiber
Tuz

YAPILIŞI

ISIRGAN otunu kaynar suyun içine atıp 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suya daldırın ve çıkarın. Süzgece koyup suyunu süzdürün. İnce doğranmış soğanı yağda pembeleştirip üzerine rendelenmiş havucu ve sarmısağı ekleyin. 15 saniye kadar kavurup, üzerine ince kıyılmış ısırgan otunu ilave edin. Ardından yıkanmış pirinç, su, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. 5-6 dakika pişirip ateşi kapatın. Bu şekilde 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.
BİZE ULAŞIN